سخن روز /
تاثیرات منفی شیوع کرونا بر کشاورزی جهان
1398/12/21
با شیوع ویروس کرونا در کشورهای جهان به ویژه چین تقاضا برای محصولات کشاورزی و خدمات بسیار کاهش یافته، بنابراین صادرات کشورهای بزرگ و درآمد کشاورزان بسیار کاهش یافته است.
براساس پیش‌بینی‌های شیوع ویروس کرونا در کوتاه‌مدت بر بخش کشاورزی تأثیر زیادی می‌گذارد. شیوع ویروس کرونا باعث کاهش درآمد کشاورزان شده است و تخمین زده می شود میزان خسارت به کشاورزان بالغ بر 59 میلیارد دلار باشد. طی سال‌های گذشته خشکسالی عامل عمده آسیب‌های کشاورزی بوده، اما در سال جدید شیوع ویروس کرونا هم بر این کاهش درآمدهای کشاورزان بی‌تأثیر نخواهد بود.
در گزارش ABARES گفته شده است تب آفریقایی ASF در چین که باعث کشته شدن 40 درصد خوک‌های این کشور شد، باعث افزایش صادرات استرالیا به چین گردید. 
در این گزارش تأکید شده است که ویروس کرونا چنین نبوده است و تأثیر منفی در صادرات کشور استرالیا داشته است. ویروس کرونا سطح تقاضای کشاورزی چین را کاهش داده. 

در گزارش ABARES تأکید شده است که صادرات گاو به شدت کاهش یافته و صنعت خدمات غذایی تحت تأثیر قرار گرفته است، چرا که مردم چین بیشتر تمایل پیدا کرده‌اند تا در منزل بمانند. انتظار می‌رود تأثیر ویروس کرونا موقتی باشد و حداقل پس از سال 2020 تأثیرات آن کمرنگ‌تر شود. 
در این گزارش همچنین آمده است؛ صادرات بخش کشاورزی استرالیا همچنان مسیر کاهشی خود را خواهد داشت. به طوری که صادرات گوشت به کمترین میزان 30 سال گذشته رسیده و همچنین صادرات گوسفند نیز به کمترین میزان از سال 1904 تاکنون رسیده است .این کاهش‌ها حاکی از این است که میزان صادرات استرالیا 11 درصد کاهش خواهد یافت .
با نگرانی از ویروس کرونا و کاهش شدید تقاضا در چین قیمت انواع محصولات کشاورزی به‌ویژه قراردادهای آتی در این کشور به‌شدت کاهش یافت. به‌دلیل کاهش تقاضا و با ترس و نگرانی از ویروس کرونا قراردادهای مهم در این بخش با افت قیمت به کمترین میزان چند هفته گذشته معامله شدند. قراردادهای تخم‌مرغ در دالیان چین با افت 4.7 درصد هر تن به قیمت 3277 یوآن معامله شد که کمترین قیمت طی دو هفته گذشته محسوب می‌شود. در این میان پیش‌بینی شده نیروهای کارگری به تدریج به محل کار خود برگردند و افزایش تقاضا به مرور قیمت‌ها را بهبود بخشد، اما هنوز قیمت‌ها برای رسیدن به حد واقعی فاصله دارد، به‌طوری که پیش‌بینی شده افزایش تقاضا برای تخم‌مرغ هم نخواهد توانست قیمت را در نیمه نخست امسال بهبود بخشد. قراردادهای پنبه هم کاهش 3.6درصدی را تجربه کرده که کمترین میزان در سه هفته گذشته بوده است. همچنین قیمت سیب هم کاهش 6درصدی را داشته است. در حال حاضر چین محدودیت‌های مسافرتی را برای کنترل این بیماری و جلوگیری از توسعه ویروس کرونا اعمال کرده است و در این میان قراردادهای آتی روغن سویا و روغن پالم نیز کاهش‌های به ترتیب 3.9 تا 5 درصد را داشتند. افت قیمت‌های محصولات کشاورزی در چین به‌دلیل توسعه ویروس کرونا انجام گرفته که پای این ویروس در حال حاضر به اروپا و خاورمیانه هم کشیده شده است.
از سوی دیگر سازمان خواربار و کشاورزی ایتالیا هشدار داد، گسترش ویروس کرونا به تولیدات کشاورزی ایتالیا لطمه قابل توجهی زده است.این سازمان اعلام کرد، میزان 88 درصد از کالا‌های فاسد شدنی در ایتالیا بوسیله حمل و نقل زمینی جابجا می‌شود. بنابر این، ترس ناشی از آمد و شد کامیون‌ها از ایتالیا به دیگر کشور‌ها به عنوان تبدیل شدن به عاملی به منظور گسترش ویروس کرونا، با خطر وارد آوردن خسارت‌های سنگینی به بخش تولیدات کشاورزی ایتالیا مواجه است. کامیون داران خارجی از ترس ویروس کوید-19 و از ترس اینکه پس از بازگشت از ایتالیا در کشور خود قرنطینه شوند، وارد ایتالیا نمی‌شوند. بنابر این، تولیدات کشاورزی ایتالیا بر روی زمین می‌ماند. بر همین اساس، رومانی همه شهروندان خود را که از دو منطقه "لومباردیا" و "ونتو" در ایتالیا باز می‌گردند، وارد قرنطینه می‌کند. مقامات حوزه بهداشت و درمان لهستان نیز اقدامات سختگیرانه‌ای را اعمال کرده اند که بر اساس آن، به شهروندان خود توصیه کرده اند، خود اقدام به پایش و آزمایش احتمال آلوده شدن به ویروس کرونا را انجام دهند. این در حالی است که بلغارستان نیز از همه مسافرانی که از تمامی مناطق ایتالیا به بلغارستان وارد می‌شوند خواسته است، هنگام بازگشت، پرسش نامه‌ای را در حضور یک مامور بهداشت و در صورت نیاز، با در نظر گرفتن قرنطینه در محل سکونت خود، تکمیل کنند . 
سازمان خواربار و کشاورزی ایتالیا در پایان گزارش خود اعلام کرد، بخش کشاورزی ایتالیا به تنهایی 25 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را تامین می‌کند و برای بیش از 3 میلیون و 800 هزار نفر نیز فرصت شغلی ایجاد کرده است.
منبع: farmonline.com
تعداد مشاهده خبر2881 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :1 :4
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal